O nama

Turistički savez opštine Ljig je osnovan 1969. godine. Skupština opštine Ljig je, na osnovu Zakona o javnim službama, transformisala Turistički savez u Turističku organizaciju opštine Ljig 30. marta 2001.

Kulturno istorijsko nasleđe, kao i bogatstvo prirode na teritoriji opštine Ljig, doprinosi razvoju različitih vidova turizma: banjskog, izletničkog, seoskog, sportsko-rekreativnog, manifestacionog, lovnog, tranzitnog, verskog itd.

U cilju promocije turističkih vrednosti na teritoriji opštine, Turistička organizacija obavlja sledeće aktivnosti:
*prijem i boravak turista, kao i pružanje svih neophodnih informacija;
*organizuje, odnosno učestvuje u organizaciji manifestacija na teritoriji opštine Ljig;
*sarađuje sa svim lokalnim interesnim grupama (privrednim subjektima, organizacijama…) na formiranju i plasmanu turističkih proizvoda; *priprema i izrađuje promotivni materijal;
*obavlja ostale poslove u skladu sa Zakonom o turizmu i Statutom TOO Ljig.

turisticka ljig

33 44

Turistička organizacija predstavlja opštinu Ljig na brojnim manifestacijama u zemlji i inostranstvu, a takođe i aktivno primenjuje savremene načine komunikacije sa turistima, naročito putem brojnih društvenih mreža. Na ovaj način se brže i efektinije dele aktuelne informacije i video zapisi u vezi sa turističkom ponudom opštine.
Aktuelnosti turističke ponude opštine Ljig dostupne su na društvenim mrežama: Google+ Youtube Twiter Instagram Foursqare Pinterest Facebook

55

Instagram